Live Videos și mesaje care se șterg automat – noile update-uri de la Instagram

live videos instagram

Instagram Stories, una dintre cele mai de succes platforme, cu peste 100 de milioane de utilizatori zilnici, a anunțat săptămâna aceasta două noi update-uri. Este vorba despre posibilitatea de a transmite video-uri live prin funcția Explore și de a trimite video-uri și imagini care se șterg după 24 de ore, către prieteni sau către un grup de prieteni, folosind Instagram Direct.

Particularități ale Live Videos

Live Video on Instagram Stories from Instagram on Vimeo.

Funcția de Instagram Live este integrată în Moments, secțiune care include video-uri și imagini postate imediat ce au fost realizate (asemănătoare cu cele de la Snapchat). Una dintre particularitățile filmărilor live este faptul că acestea pot fi vizionate doar în timp real. În momentul în care live-ul s-a încheiat, aceasta dispare complet din aplicație.

La fel ca și la Facebook Live, cel care inițiază o astfel de transmisiune, poate selecta audiența care va viziona filmarea, prin trimiterea unor notificări prietenilor. De altfel, inițiatorul poate vedea cu exactitate care sunt persoanele care îl urmăresc și care sunt reacțiile acestora.

Video-urile live reprezintă o modalitate excelentă de conectare cu prietenii, iar pentru brand-uri aceasta este un nou mod de interacționare cu fanii, prin partajarea unor momente cheie. Instagram vrea să creeze și un director de transmisiuni live, prin care utilizatorii pot accesa cele mai interesante streaming-uri directe, dintr-o anumită perioadă de timp, selecționate pe baza unor algoritmi.

Particularitățile mesajelor care se șterg automat

Disappearing Photos and Videos in Instagram Direct from Instagram on Vimeo.

La fel ca și Stories, mesajele directe s-au dovedit a fi foarte populare printre utilizatorii acestei rețele de socializare. Conform datelor furnizate de Instagram, numărul global de utilizatori lunari ai acestei funcții, a crescut de la 80 de milioane la 300 de milioane în ultimul an.

Aceste mesajele cu caracter efemer reprezintă o combinație reușită între cele mai apreciate particularități de la Snapchat și Whatsapp. Un astfel de mesaj poate fi citit o singură dată de către destinatar, iar acesta poate trimite un singur răspuns, după care, dispare pentru totdeauna.

Prin adăugarea acestor noi funcții de comunicare cu caracter efemer, Instagram își încurajează utilizatorii să trăiască în prezent și să se bucure de momentele pe care le creează în viața de zi cu zi. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here