Alfa Software

ongoing
Servicii: Studii de Caz

Provocare

Producători ai sistemului integrat ASiS, Alfa Software activează pe piața soluțiilor ERP de peste 20 de ani. În tot acest timp, ei au dezvoltat soluții practice și personalizate, care au ca prim obiectiv creșterea randamentului business-urilor prin automatizare.

În faza de preanaliză, în urma construirii brief-ului de marketing, s-au identificat mai multe nevoi: construirea unor strategii de comunicare online și PR coerente și complexe, în vederea dezvoltării notorietății produsului și a brand-ului și, implicit, creșterea vânzărilor.

Realizat prin programul de finanțare a consultanței în afaceri BAS, proiectul a fost structurat în cinci etape: analiză comunicare & PR, analiză online, strategie PR, strategie online și implementare.

Analizele PR și online au semnalat o lipsă a consistenței comunicării în aceste zone, care afectau negativ imaginea companiei și împiedicau promovarea produsului. Acestea au constituit în continuare fundamentul strategiei.

Soluții

Luând în considerare misiunea și valoriile companiei, au fost dezvoltate strategii de marketing online și PR prin stabilirea principalelor mesaje de comunicare și construirea direcțiilor pe baza acestora.

Strategia de marketing online a pornit de la realizarea unui plan de acțiuni de comunicare, care să acopere umătoarele zone: SEO, Social Media, Blog, campanii PPC și Newsletter. Ea a urmărit o abordare integrată, care să asigure consistența mesajelor de comunicare și să pună în evidență principalele avantaje ale produsului.

În dezvoltarea strategiei de PR s-a urmărit construirea imaginii corporate la nivel media, prin publicarea unei serii de articole în presa scrisă, participarea la evenimente și derularea unei campanii video.

Următorul pas a fost realizarea materialelor de grafică și design pe baza planificărilor propriu-zise și implementarea acestora de către echipa Alfa Software conform direcțiilor oferite.

Rezultate

+ 0 %
vânzări
+ 0 %
trafic website
+ 0 %
trafic organic
+ 0 %
reach Facebook
+ 0 %
engagement
Facebook
+ 0 %
engagement
Facebook
> 0
apariții presă
0
video-uri de
prezentare B2B

Ești pregătit să lucrezi cu noi?