ecommerce
Sursă foto: pixabay.com

Cum poți să vinzi prin prezența business-ului tău în mediul online

Datorită digitalizării în masă a business-urilor din ultima vreme, e mai mult decât important ca fiecare dintre acestea să și aibă o prezență activă care să-i ajute să performeze. Fie că dispui de servicii sau produse, există soluții pentru ca business-ul tău să vândă în mediul online.

Fie că îți dorești să începi să vinzi în online sau să-ți crești vânzările, iată câteva elemente importante peste care nu poți să treci:

  1. Stabilești direcția înspre care vrei să mergi

În primul rând, trebuie să știi clar cărui public te adresezi ca să știi cum anume îți stabilești direcția de comunicare și întreaga strategie de marketing. Segmentele B2B și B2C sunt total diferite și pentru fiecare trebuie adoptate alte metode de a le vinde produsele și serviciile de care dispui.

  1. Analiza mediului online

Odată ce stabilești direcția, trebuie să iei în vedere ce se întâmplă în mediul online. Care sunt concurenții tăi, ce fac ei și funcționează, ce poți aduce tu diferit față de ceea ce există deja pe piață. O analiză SWOT poate face diferența în astfel de situații deoarece îți oferă o privire de ansamblu asupra oportunităților și amenințărilor care ar putea apărea în piață. Astfel poți să fii pregătit pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în mediul online.

Sursa: GIPHY
  1. Definire public țintă

Chiar dacă la început am stabilit clar cărui segment ne adresăm, nu e suficient pentru a avea vânzări în mediul online. Trebuie definit cu exactitate segmentul de public care vrem să ne fie clienți. Mai exact, cine este clientul care își exercită dorința de a cumpăra de la noi? Ce lucrează? Ce face în timpul liber? Cum își petrece tot acest timp și în compania cui? Care este venitul lui lunar, aproximativ? Pentru că în funcție de asta putem să stabilim cu exactitate dacă își permite produsele sau serviciile pe care le comercializezi.

  1. Stabilirea direcțiilor de comunicare

După ce ți-ai definit publicul țintă, respectiv segmentul căruia te adresezi, trebuie să stabilești cum anume decizi să comunici cu aceștia și ce. Care sunt canalele pe care comunici, adică exact acelea unde ei sunt prezenți și activi în mod constant.

  1. Vinde povești și creează nevoi

Odată ce ești deja prezent în online, în mod evident site și rețele de socializare, e timpul să îți definești și modul în care vrei să vinzi mai departe produsele și serviciile tale. Astfel, nu trebuie să agresezi clienții cu mesaje axate pe vânzare ci să creezi o poveste în jurul acestora. Dacă fiecare postare din online conține cuvinte precum „comandă aici”, „plasează o comandă”, „comandă acum”, clienții se vor simți obligați să cumpere, așa că vor prefera să nu mai urmărească brandul pe rețelele de socializare. Ca sfat, diversifică postările, educă-ți clienții și oferă-le informații relevante ca să rămână fideli comunității create în mediul online.

Sursa: GIPHY

Construiește o poveste în jurul brandului și ei vor aștepta mereu un nou capitol de la tine.

Contactează-ne și hai să scriem împreună fiecare pagină.

Etichete

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Construiește-ți o prezență activă în online.
Descarcă ghidul de bune practici pe Facebook pentru antreprenori și poziționează-te ca un expert.