Studiu - Importanța mediului online pentru dezvoltarea companiilor din România

Creșterea semnificativă a utilizării internetului din ultimii ani și apetitul utilizatorului român pentru cumpărăturile online au dus la creșteri constante ale companiilor din multiple industrii. Astfel, conform unui studiu realizat în anul 2023 de Klarna, peste 8 din 10 români cu vârsta cuprinsă între 18-45 de ani fac cumpărături online cel puțin o dată pe lună.

Însă, potrivit unui raport Eurostat din anul 2020, țara noastră este pe ultimul loc în ceea ce privește utilizarea rețelelor sociale și a instrumentelor de marketing online în scop de business. Doar 33% dintre companiile din România folosesc aceste metode de promovare, comparativ cu o medie UE de 50%.

În acest context, agenția KLAIN în colaborare cu Centrul de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială (CoRe), Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și susținută de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) își propun să determine modalitățile în care antreprenorii utilizează marketingul în promovarea companiilor. Vom identifica factorii care influențează deciziile luate și vom obține perspectiva lor asupra eficacității strategiilor de marketing digital.

Rezultatele studiului de caz vor fi valoroase atât pentru antreprenori, care vor putea învăța din experiența altora, cât și pentru specialiștii în marketing digital, care vor obține o înțelegere mai profundă a nevoilor și așteptărilor clienților lor.

Beneficii

Acces la rezultate și interpretarea acestora

Vizualizarea concurenței din piață

Anticiparea tendințelor

Obținerea unei viziuni ample asupra mediului online

Sprijin în obținerea de date reale din piață

Perspectiva managerială valorizată

✅ Acces la rezultate și interpretarea acestora

✅ Vizualizarea concurenței din piață

✅ Anticiparea tendințelor

✅ Obținerea unei viziuni ample asupra mediului online

✅ Sprijin în obținerea de date reale din piață

✅ Perspectiva managerială valorizată

Studiu realizat de:

Logo-UBB

Studiu susținut de:

Parteneri media: