Sursă foto: Echipa Klain

Importanţa unui team building

Team buildingurile sunt o metodă uşoară pentru îmbunătăţirea relaţiilor şi a raporturilor dintre membrii unui grup. Acestea sunt folosite pentru a stimula munca în echipă şi pentru a încuraja membrii unei echipe să îşi folosească cunoştinţele şi abilităţile în rezolvarea unor probleme, în luarea  deciziilor şi în prevenirea/gestionarea conflictelor. De un astfel de team building am avut şi noi parte, în cadrul unui joc de evadare, foarte bine pus la punct de o tânără clujeancă.

The Dungeon reprezintă variantă realistă a jocurilor de evadare, pe care mulţi dintre noi le-am jucat cel puţin o dată online. Creatoarea jocului, Ancuţa Vancea, a găsit nişa perfectă şi a pus la punct un nou loc de distracţie în Cluj Napoca. Numele jocului vine însuşi de la natura acestuia, mai ales că toată acţiunea se petrece în interiorul unei temniţe. Pentru prima ediţie, interiorul a fost amenajat după exemplul unui laborator, care apaţine unui savant nebun.

Pentru a putea rezolva misterul şi pentru a reuşi să ieşi din temniţă este nevoie de o echipă de minim 2 persoane şi maxim 4. După ce intri, iar Ancuţa îţi explică regulile jocului, vei fi condus într-un hol şi vei auzi o cheie răsucindu-se, ceea ce însemnând că ai fost închis şi că trebuie să cauţi piesele cheii care deschide uşa. Timp de 60 de minute tu şi echipa va trebui să căutaţi indicii printre cărţi vechi de anatomie, fişe ale pacienţilor, sticluţe şi borcane cu experimente şi va trebui să căutaţi după cheile care deschid lacătele dulapurilor. Puzzelul creat de Ancuţa nu este deloc uşor, iar indiciile trebuie bine legate între ele pentru a putea descoperi cele 3 părţi ale cheii, care deschide uşa spre lumea reală. Colaborarea şi gândirea logică vă va ajuta să terminaţi jocul cât mai repede şi să fiţi incluşi în topul echipelor care au reuşit să iasă în timp util.

The Dungeon este primul joc de Room Escape din Cluj Napoca. Camera obscură, iluminată doar de câteva lumânări, este un real succes printre turiştii care vizitează Clujul. Ideea Ancutăi a fost repede îmbrăţişată şi de clujeni, care au dorit să trăiască o adevărată experienţă şi o nouă aventură.

Pentru a atrage echipe noi, dar şi pentru a oferi posibilitatea vechilor echipe să trăiască din nou sentimentul de prizonieri, Ancuţa pregăteşte o nouă temă, iar pe noi deja ne-a anunţat că vom fi chemaţi pentru testare. The Dungeon este o modalitate foarte bună pentru colegii de birou să petreacă timp împreună şi pentru a cunoaşte abilităţile fiecăruia. Pentru noi, echipa Klain, a fost o experienţă pe care abia aşteptăm să o repetăm şi care, cu siguranţă, ne-a făcut să lucrăm mai bine împreună şi să ascultăm mai bine ideile fiecăruia dintre noi.

Etichete

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Construiește-ți o prezență activă în online.
Descarcă ghidul de bune practici pe Facebook pentru antreprenori și poziționează-te ca un expert.