Sursă foto: freepik.com

Importanța conținutului de tip video în online

Reels, TikTok, Facebook Watch… se pare că videourile își fac din ce în ce mai mult simțită prezența în mediul online, devenind una dintre cele mai populare și eficiente modalități de comunicare. Cel mai bun exemplu pe care l-am observat cu toții este expansiunea rețelei de socializare TikTok în ultimul timp și succesul pe care l-a obținut aceasta prin contentul de tip video. Este clar că videoclipurile sunt o modalitate populară de a comunica cu publicul larg. Dar cât de populară?

Sursă foto: Digital Marketing Community

Analizând graficul de mai sus, observăm că cei mai mulți oameni (68%) preferă să învețe despre un produs sau să descopere un produs sau serviciu nou printr-un scurt video. Indiferent de formă, conținutul video este puternic, deoarece oferă posibilitatea de a ilustra subiecte într-un mod dinamic și atractiv.

 

Există câteva noțiuni psihologice pentru a explica eficacitatea videoclipurilor în comunicarea online, cum ar fi:

  1. Videoclipurile permit utilizatorilor să vadă nu doar cuvintele pe care le rostește o persoană, ci și expresiile faciale, gesturile și tonul vocii. Acest lucru ajută la construirea unei conexiuni emoționale mai puternice între emițător și receptor, făcând comunicarea mai eficientă.
  2. Oamenii au tendința de a recepta mai bine când primesc informații prin mai multe canale senzoriale, cum ar fi vizual și auditiv. Videoclipurile combină sunetul și imaginea, ceea ce face ca informațiile să fie mai ușor de înțeles și reținut.
  3. Videoclipurile au capacitatea de a capta atenția utilizatorilor și de a-i menține implicați în conținutul lor. Imaginile și mișcările din videoclipuri pot face ca subiectul să pară mai interesant și mai atractiv, ceea ce poate încuraja utilizatorii să urmărească întregul conținut.

 

De asemenea, dorim să vă oferim o privire profundă asupra subiectului prin intermediul unor date și statistici relevante.

  1. Reels – 2020 și 2021 au fost anii cu cel mai mare impact în crearea și consumarea conținutului de tip video. Trendurile anului 2022 duc spre un consum și mai crescut de clipuri video în formă scurtă (30 – 60 secunde).
  2. Stories – toate conturile de Instagram au opțiunea de link – trimitere către un site – astfel poți să vinzi mai mult, direct de pe stories. Nu mai este nevoie să ai 10k urmăritori pentru acest swipe up, acum poți să adaugi eticheta cu link către site-ul tău.
  3. Video – consumatorii sunt cu 85% mai dispuși să cumpere un produs sau serviciu după ce vizionează un video despre acesta.
  4. Conținutul de tip video generează 82% din traficul online. Videoclipurile sunt de 53 de ori mai predispuse să genereze primul click spre site-ul companiei, comparativ cu alte tehnici de tip SEO. În prezent, 84% dintre consumatori sunt convinși să achiziționeze un produs sau serviciu după ce au văzut un video.
  5. TikTok este canalul cu cea mai mare creștere a numărului de utilizatori din toate timpurile, iar trendul este unul ascendent pentru 2023. *

    Sursă foto: freepik.com

  6. Îndemnurile obțin cu 380% mai multe click-uri atunci când sunt plasate în videoclipuri.
  7. Conținutul video poate contribui la creșterea cu până la 157% a traficului organic pentru paginile tale de destinație.
  8. Căutările „Cum să”/„How to” cresc cu 70% de la an la an pe YouTube.
  9. 80% dintre consumatori ar prefera să urmărească un videoclip live decât să citească un blog.
  10. 87% preferă să vizioneze videoclipuri online dacă asta înseamnă mai mult conținut din culise/din spatele creării unui produs.
  11. Videoclipurile combinate, generate de utilizatori și conținutul profesional, cresc implicarea mărcii cu o medie de 28%.
  12. Între 20% și 40% dintre cei care participă la un webinar devin clienți potențiali calificați. *
  13. 9% dintre mileniali urmăresc 10-20 de ore de videoclipuri online pe săptămână.
  14. 90% dintre consumatori urmăresc videoclipuri pe dispozitivele lor mobile.
  15. Peste 70% din tot consumul YouTube vine prin intermediul dispozitivelor mobile.

    Sursă foto: freepik.com

  16. 88% dintre marketerii video sunt mulțumiți de rentabilitatea investiției pe marketingul lor video.
  17. 78% dintre profesioniștii în marketing spun că videoclipurile au contribuit la creșterea vânzărilor.
  18. Într-un sondaj, 86% dintre profesioniștii în marketing au raportat că au folosit videoclipurile ca instrument de marketing. 78% dintre acești marketeri au considerat că videoclipurile au crescut direct vânzările pentru afacerea lor. 86% au spus că videoclipurile au ajutat la creșterea traficului către pagina lor web. *
  19. O persoană urmărește în medie 17 ore de videoclipuri online pe săptămână.
  20. Oamenii urmăresc videoclipuri timp de 84 de minute în fiecare zi în întreaga lume.
  21. 68% dintre utilizatori preferă să vizioneze un videoclip explicativ despre cum să repare un produs în loc să ia legătura cu asistența pentru clienți.
  22. 31% dintre oameni spun despre comerțul live că îi ajută considerabil în luarea unei decizii de cumpărare mai bine informate. *
  23. 70% dintre „marketerii non-video” plănuiesc să înceapă marketingul video online în 2023.

    Sursă foto: freepik.com

  24. 34% dintre cei care folosesc video ca instrument de marketing pentru prima dată în 2022, au spus că au reușit să facă acest lucru, deoarece a devenit un proces mult mai rapid.
  25. 26% dintre marketeri cred că marketingul video devine mai puțin costisitor. *
  26. 91% dintre oameni doresc să vadă mai multe videoclipuri online de la brandurile lor preferate în 2023. *
  27. 75% dintre spectatori preferă să vizioneze un videoclip orizontal, comparativ cu 25% care preferă să îl vizioneze pe verticală.
  28. Videoclipurile care durează până la 2 minute obțin cea mai mare implicare. Există o scădere semnificativă a interacțiunii pentru videoclipuri după 2 minute. Cu toate acestea, dacă aveți un videoclip lung și oamenii trec de 6 minute – aproape că nu există nicio scădere în implicare.
  29. 52% dintre spectatori urmăresc un videoclip pe tot parcursul acestuia și doar 25% termină vizionarea unui videoclip dacă durează 20 de minute sau mai mult.
  30. Afacerile și organizațiile care creează peste 51 de videoclipuri într-un an au crescut de la 13% în 2019 la 46% în 2020. *

 

Cu toate acestea, crearea unui conținut video eficient necesită mult mai mult decât doar să te înregistrezi și să încarci clipul pe internet. Este important să ai în vedere publicul țintă, să planifici mesajul și să produci un videoclip de calitate, astfel încât să poți convinge și să captezi atenția spectatorilor. Tu folosești conținutul video în promovarea ta pe zona online? Cum ți se pare?

Află mai multe despre importanța conținutului de tip video în comunicarea pe social media

Etichete

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Construiește-ți o prezență activă în online.
Descarcă ghidul de bune practici pe Facebook pentru antreprenori și poziționează-te ca un expert.