Sursă foto: dreamstime.com

Noi funcții lansate de Instagram

Instagram a lansat de curând noi funcții care permit utilizatorilor moderarea mai ușoară a comentariilor, dar și funcții care asigură o oarecare siguranță utilizatorilor, printr-o funcție similară cu ceea ce oferă Snapchat.

Astfel, utilizatorii vor fi anunțați când cineva face o captură de ecran a conținutului lor și vor putea aprecia sau bloca diverse comentarii sub fiecare postare.

Pozitivitate în comentarii

Aplicația pentru mobil a lansat la începutul lui decembrie noi funcții de moderare a comentariilor, pentru a crea un mijloc de comunicare mai pozitiv. Astfel, utilizatorii vor avea, de acum, opțiunea de a închide comentariile pentru anumite postări. Totodată, aceștia vor putea bloca sau aprecia diverse comentarii. Această măsură vine în sprijinul unei atitudini pozitive în mediul online și, indirect, ajută la combaterea fenomenului de cyberbullying.

Sursa foto: Instagram

Aceste noi funcții vin în completarea celor care permit filtrarea comentariilor în funcție de cuvinte cheie specifice. Pentru acestea, utilizatorii pot specifica acele cuvinte cheie care pot fi considerate răutăcioase sau care pot face parte din atacuri online, iar comentariile care le vor conține vor fi ascunse automat.

Odată cu moderarea comentariilor au fost lansate și funcții care permit înlăturarea anumitor utilizatori dintr-un cont privat sau semnalarea anonima a postărilor care promovează sau ilustrează autodistrugerea sau intențiile periculoase ale utilizatorilor (precum intenția de suicid).

Captura de ecran, anunțată în cazul mesajelor directe

Platforma socială a anunțat la finalul lunii noiembrie că vor introduce o funcție similară celei de la Snapchat, prin care utilizatorii vor fi anunțați în cazul în care un alt utilizator va face o captură de ecran unui mesaj direct trimis de acesta.

Această măsură a fost luată pentru a oferi o oarecare protecție userilor și pentru a-i face mai atenți la ceea ce fac public pe internet. Funcția a fost anunțată la scurt timp după ce au fost lansate mesajele care dispar și video-urile live.

Instagram a lansat multe funcții noi în ultima perioadă, multe gândite pentru siguranța utilizatorilor, însă, pe lângă asta, platforma a lansat și multe opțiuni care par să copieze în parte sau în totalitate Snapchat.

Etichete

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Construiește-ți o prezență activă în online.
Descarcă ghidul de bune practici pe Facebook pentru antreprenori și poziționează-te ca un expert.