inregistrare marca
Sursă foto: freepik.com

Rambursarea investițiilor în protejarea brandului prin serviciile de proprietate intelectuală

La începutul acestui an, Comisia Europeană și EUIPO au anunțat lansarea unui fond de sprijin pentru business-urile mici și medii, cu o valoare totală de 47 de milioane de €. Obiectivul principal al acestuia este redresarea IMM-urilor în urma pandemiei de coronavirus și încurajarea procesului de tranziție în mediul digital, precum și protecția brand-ului sau invențiilor. Astfel, companiile pot obține rambursări de până la 90% a taxelor percepute de către oficiile naționale și internaționale pentru serviciile de proprietate intelectuală.

Printre aceste servicii se numără și înregistrarea mărcii, pentru care este oferită o restituire de 75% a sumei investite la oficiile naționale și europene pentru proprietate intelectuală și 50% la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. În cazul în care nu ți-ai înregistrat încă marca sau dorești să lansezi un nou business, aceasta reprezintă o oportunitate bună nu doar de a-ți asigura integritatea brandului, ci și de a investi banii recuperați într-o altă direcție de business.

Mai mult, dacă dorești să garantezi ca invenția ta este protejată, acum vei putea scoate mai puțini bani din buzunar și pentru înregistrarea unui brevet, în condițiile în care poți aplica pentru o rambursare de 50% a taxelor pentru oficiile naționale.

Nu în ultimul rând, o verificare amănunțită a activelor de proprietate intelectuală care trebuie protejate și o identificare a celor care pot aduce noi surse de venit în compania ta este acum mult mai rentabilă. Astfel, poți obține o restituire de 90% a investiție în serviciul de IP Scan, care constituie o evaluare generală a proprietății tale intelectuale.

Pentru a beneficia de aceste rambursări, este necesar să depui o cerere de acordare a finanțării, criteriul de selectare având la bază principiul „primul venit, primul servit”. Poți să te asiguri că aplicația ta va avea succes apelând la o firmă de proprietate intelectuală. Astfel, Agenția TAS preia toate responsabilitățile aplicării pentru un grant european, asigurându-se că dosarul tău deține toate documentele și informațiile necesare. De asemenea, orice problemă apărută pe parcursul procesului este soluționată în timp util.

Apelează la aceștia pentru a afla mai multe detalii despre reducerile oferite și condițiile de aplicabilitate și asigură-te că îți protejezi brandul înainte de a îl promova.

Etichete

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Construiește-ți o prezență activă în online.
Descarcă ghidul de bune practici pe Facebook pentru antreprenori și poziționează-te ca un expert.