Sursă foto: freepik.com

Instrumente AI pentru marketing pe care trebuie să le încercați

În ultimii ani, inteligența artificială a devenit o tehnologie deosebit de populară și utilă pentru diverse industrii, inclusiv pentru marketing. Cu ajutorul AI, marketerii pot folosi datele lor pentru a lua decizii mai inteligente și pentru a crea campanii mai personalizate și mai eficiente.

 

De asemenea, instrumentele AI pot ajuta companiile să își optimizeze cheltuielile publicitare și să crească conversiile, contribuind la obținerea unor rezultate optime și la creșterea profitabilității. Acestea nu sunt doar o tendință populară, ci și o necesitate pentru companiile care doresc să se diferențieze și să-și maximizeze impactul într-un mediu de marketing în continuă schimbare.

 

În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune instrumente AI pentru marketing, care pot fi utilizate pentru îmbunătățirea campaniilor și atingerea obiectivelor de marketing.

 

 • ChatGPT

Probabil nu are nevoie de introducere, fiind popular nu doar în rândul marketerilor și specialiștilor în tehnologie, ci și în uzul personal. Însă, pentru cei care nu știu încă ce este ChatGPT, vom oferi câteva informații în legătură cu acesta.

 

Platforma este antrenată să urmeze o instrucțiune într-un prompt și să ofere un răspuns detaliat. Vă poate ajuta în foarte multe domenii și sunt deja multe tips and tricks despre cum să îi puneți întrebări astfel încât să ofere răspunsurile pe care le doriți.

 

În ceea ce privește domeniul marketingului digital, puteți să îi cereți să creeze articole, descrieri pentru social media, precum și strategii și obiective de marketing specifice business-ului. De asemenea, vă poate ajuta în folosirea unor strategii eficiente de SEO și PPC. Orice obstacol întâmpinați, puteți cere ajutorul Chatului și veți primi răspunsuri informative și utile, dacă știți să formulați întrebarea corect. Mai mult, odată ce l-ați descoperit, expresia „Google it” se va transforma în „ChatGPT it”.

 

 • Jasper

Platforma Jasper.ai poate fi utilă în mai multe moduri: identificarea cuvintelor cheie relevante, analiza comportamentului consumatorilor, analiza feedback-urilor consumatorilor și monitorizarea concurenței. Prin intermediul acesteia, companiile pot colecta și afișa recenzii, fotografii și videoclipuri de la clienți sau de la alte surse, astfel încât să poată construi o imagine pozitivă a brandului și să crească interacțiunea cu comunitatea lor online.

 

 • Lately

Instrumentul Lately.AI poate fi utilizat pentru a genera automat conținut pentru postările pe rețelele sociale și pentru campanii de e-mail marketing. De asemenea, el ajută la programarea și publicarea automată a conținutului corespunzător platformelor. Lately poate fi folosit pentru a analiza performanța conținutului și a gestiona colaborările între membrii echipei de marketing, precum și pentru a coordona activitățile de marketing.

Sursă foto: freepik.com

 

 • Copy.ai

Copy.ai este o platformă AI-powered care poate fi utilă în marketing în mai multe moduri, precum crearea de conținut, anunțuri, titluri, descrieri de produse și multe altele.

 

 • Persado

Este un instrument de copywriting care vă poate ajuta să creați conținut mai eficient pentru campaniile de marketing. Persado utilizează AI pentru a identifica cuvintele și expresiile care vor avea cel mai mare impact asupra publicului țintă și vă poate ajuta să vă creșteți ratele de conversie.

 

 • Rytr

Este un asistent de scriere AI care vă ajută să creați un conținut de înaltă calitate, în doar câteva secunde.

 

 • Jenni

Scrie, citează și editează. Jenni este un tool AI de copywriting care completează automat și ajută copywriter-ul să își depășească momentele de blocaj. Se poate alege tonul pe care să îl aibă articolul și poate fi parafrazat orice text, în orice ton.

 

 • QuillBot

Este util pentru cei care vor să parafrazeze, să rescrie paragrafe, să facă rezumate, să verifice corectitudinea gramaticală a articolelor, traducerile și existența conținutului plagiat.

Sursă foto: freepik.com
 • Samwell.ai

Redactează articole inteligente rapid, neplagiate și menționează bibliografia la sfârșitul acestora.

 

 • Wordtune

Wordtune ajută la crearea de conținut de calitate, optimizat SEO și atractiv pentru publicul țintă. Platforma poate economisi timpul și efortul necesar pentru a îmbunătăți și a edita textul și poate contribui la creșterea performanței și a vizibilității de marketing.

 

 • TinyWow

Cu ajutorul acestui instrument puteți avea acces la o librărie întreagă de tool-uri gratuite, pornind de la instrumente de editat PDF și până la cele video, crescând astfel productivitatea.

 

 • DeepL Translator

Este asemănător cu Google Translate, dar considerat a fi mai precis în traduceri decât acesta. De asemenea, el poate integra fișiere PDF, Word sau PPT.

 

 • Compose

Reprezintă o extensie Chrome care reduce timpul de scriere cu 40% cu ajutorul autocompletării și generării de text.

 

 • DALLE-2

Poate crea imagini originale, realiste, cât și artă pornind de la o descriere text. Acesta poate combina concepte, atribute și stiluri.

 

 • Runaway

Cu acest instrument, marketerii au numeroase posibilități de a crea și edita imagini și videoclipuri după preferințe. Se pot folosi cuvinte și imagini pentru a genera video-uri noi. De asemenea, se poate crea o imagine de la zero din text sau se poate modifica una existentă.

 

 • Namelix

Platforma folosește algoritmi de machine learning pentru a genera nume de brand, pe baza unor cuvinte cheie. Namelix poate fi util în marketing, deoarece poate ajuta la crearea de branduri cu un nume puternic, care să se potrivească cu identitatea și valorile afacerii.

 

 • Conversica

Conversica este un instrument AI de automatizare a conversațiilor. Această soluție ajută în generarea mai multor lead-uri și în îmbunătățirea conversiilor prin intermediul conversațiilor automatizate. Conversica poate ajuta marketerii să inițieze și să mențină conversații personalizate cu potențialii clienți, utilizând AI și roboți conversaționali.

Sursă foto: freepik.com
 • Krisp.ai

Este util în îmbunătățirea calității audio în meeting-uri prin eliminarea ecoului și a vocilor de fundal ale oamenilor care vorbesc în aceeași cameră, păstrând în apel numai vocea celui care vorbește.

 

 • Acquisio

Instrument folositor în publicitatea digitală, contribuind la automatizarea campaniilor de publicitate și la optimizarea cheltuielilor publicitare. Utilizează AI pentru a identifica cel mai eficient mod de a împărți bugetul și pentru a ajuta în maximizarea conversiilor.

 

 • Canva

Un instrument de grafică foarte cunoscut, Canva este companionul ideal în crearea imaginilor și a graficelor de înaltă calitate pentru campaniile de marketing. Această soluție utilizează AI pentru a vă ajuta să creați design-uri impresionante, fără a fi nevoie să aveți experiență în design grafic.

 

 • Optimizely

Este un tool de optimizare a experienței utilizatorului (UX) care vă poate ajuta să îmbunătățiți performanța site-ului. Această soluție utilizează AI pentru a identifica cele mai bune variante ale website-ului și pentru a vă ajuta să vă creșteți ratele de conversie.

 

 • Toolify.ai

Am inclus la sfârșit acest instrument cu un motiv: el adună toate tool-urile AI la un loc, clasându-le pe categorii, pentru a favoriza alegerea lor conform nevoilor.

 

În concluzie, utilizarea instrumentelor AI pentru marketing poate fi un factor cheie pentru îmbunătățirea performanței campaniilor și pentru optimizarea conversiilor. Acestea sunt doar câteva dintre tool-urile AI disponibile pentru marketeri. Cu ajutorul lor, puteți atinge mai ușor obiectivele de marketing și eficientiza munca depusă.

Află mai multe despre strategiile de marketing aplicate în cadrul agenției Klain. 

Etichete

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Construiește-ți o prezență activă în online.
Descarcă ghidul de bune practici pe Facebook pentru antreprenori și poziționează-te ca un expert.